Zeleninová Musaka (pro 6-8 osob)

Potřebujeme: 0,5 kg uvařených brambor rozkrájených na plátky, 1 nakrájená cibule, 2x stružek utřeného česneku, 20 dkg uvařené čočky, 0,6 l zeleninového vývaru, 30 dkg žampionů na plátky, 40 dkg uvařené cizrny, 40 dkg krájených rajčat (lze i sugo), dva rajské protlaky, provensálské bylinky, bobkový list, 1 velký jogurt, 3 vejce, 10 dkg strouhaného čedaru, čerstvě drcený pepř, petrželka na ozdobu, sůl, olivový olej

Postup: Na pánvi osmahneme cibuli, a česnek, postupně přidáváme čočku, cizrnu, žampiony, rajčata, protlak, bylinky a podlijeme vývarem, osolíme, okořeníme, krátce povaříme. Do pekáče skládáme v několika vrstvách nejdříve plátky brambor pak zhotovenou směs, zalijeme rozšlehaným jogurtem s vejci, solí a pepřem zasypeme sýrem a pečeme do zlatova. Ozdobíme petrželkou a podáváme.