Sýrové karbanátky se zeleninovými ratatouille

Na ratatouille potřebujeme: brambory, cibule, dýně hokaido, mrkev, petržel, olivový olej, čerstvě drcený pepř, provensálské koření, sůl.

Postup: nakrájenou zeleninu na větší kusy zakápněme na pekáči olivovým olejem, osolíme, okořeníme a pečeme do změknutí.

Na karbanátky potřebujeme 10 porcí: 500g nastrouhaného tvrdého sýru, 200g ovesných vloček, naklíčené mungo-dvě hrsti, 3 stroužky česneku, čerstvě mletý pepř, sůl, strouhanka.

Postup: sýr promícháme s předem namočenými vločkami, , utřeným česnekem, pepřem a solí. Necháme 15 minut odležet, tvarujeme karbanátky, které před smažením obalíme ve strouhance. Smažíme do zlatova.