Květákové placičky a teplý salát z bulguru, cizrny a dýně hokaidó

Potřebujeme: Placičky - květák, dvě vejce, sůl, hladká mouka.
Salát - uvařená cizrna, dýně hokaidó, červená paprika, olivový olej, chilli, harissa, bulgur, listový špenát, sůl.

Příprava: Květák nastrouháme nahrubo, osolíme, vmícháme dvě vejce, dvě-tři lžíce mouky, promícháme a tvoříme na rozpálené lehce naolejované pánvi lžící placičky, které usmažíme do zlatova.

Dýni a papriku nakrájíme na kostky, vložíme do pekáčku, osolíme, zakápneme olivovým olejem, přidáme harissu (nebo rozmixujeme chilli, papriku a olivový olej) a pečeme do měkka. Uvaříme bulgur společně s listovým špenátem a vše promícháme v salát. Přejeme Vám dobrou chuť!