Fazolky v cizrnové omáčce (6-8 porcí)

Potřebujeme: 800 g zelených uvařených fazolek, 1 cibule, 75 g cizrnové mouky, 0,5 litru podmáslí, 3/4 litru vody, ghí nebo olej, hořčičné semínko, strouhaný čerstvý zázvor, chilli, kurkuma, sůl, třtinový cukr podle chuti



Postup: Smícháme podmáslí, vodu a cizrnovou mouku, za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme cca 15 minut, přidáme fazolky. Na pánvi rozehřejeme tuk a necháme na něm vypraskat hořčičné semínko, přidáme cibuli a strouhaný zázvor, chvíli restujeme, přidáme koření, necháme zpěnit a
přidáme do omáčky. Dochutíme solí a cukrem. Podáváme s rýží.

Přejeme dobrou chuť.