Cizrna v kešu omáčce, jogurtová rajta s pikantní červenou řepou

Na 4-6 porcí potřebujeme:

Sušená cizrna 2dl, kešu ořechy dvě hrsti, chilli paprička 1x, 2x cibule, 1x rajské jablko, 1x zelená masitá paprika, 1,5 dcl kosového mléka, 1x čajová lžička koření Garam masala, půl lžičky kurkumy, olej, sůl



Postup:

Cizrnu přes noc namočíme, ráno uvaříme do měkka. Kešu namočíme na 30 minut do vody, rozmixujeme s chilli papričkou a trochou měkké cizrny. Osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme Garam masalu, kurkumu a následně nakrájené papriky a rajčata, podlijeme vývarem z cizrny, osolíme a dusíme doměkka. Přidáme kešu pastu, uvařenou cizrnu a kokosové mléko. Povaříme a necháme chvíli odstát. Podáváme s rýží a rajtou.



Rajta: Připravíme čong (na pánvi v oleji hořčičné semínko, džíru), přidáme Garam masalu, chilli, nastrouhanou uvařenou řepu, krátce osmahneme, zchladíme, vmícháme jogurt, koření Chat masala, dosolíme.